Verekuyu 2, 26 – 27 Kasım 2011

Verekuyu 2 Mağarası | Yalova | 26-27 Kasım 2011

Bu yılın ilk dikey mağara gezisi için 20 kişilik ekiple 26 – 27 Kasım tarihlerinde Yalova Verekuyu 2 mağarasındaydık. Sabahın erken saatlerinde çıktığımız yolu öğlen 12 gibi kamp alanına ulaşarak bitirip, gerçek anlamda eğitim faaliyetimize başlamış olduk.

Vakit kaybetmeden ilk ekip düştü mağara yollarına. Eğimli ve sararmış yapraklarla kaplı yolları inerek mağara ağzına ulaşmayı başardık. Ekim ayında eğitim amaçlı döşenen bu mağara ilk Ozan’ın ipi döşmesiyle ardından Seda’nın mağaraya girişiyle eğitime hazır hale getirildi.

Ardından ilk dikey mağara tecrübesi yaşamaya hazır olan yeni mağaracılar teker teker biraz heyecan biraz da korkuyla desandörle ilk inişlerini yapmaya başladılar. Yaklaşık 25 m’lik eğimli bir inişten sonra bir stress ve bir bolt geçerek balkonda bizi Seda şarkılarıyla karşıladı. Balkondan ayrılıp 2 bolt daha geçerek free fallda 30 m’lik iniş yapıp mağarayı sonlandırdık.

İniş sonrası çıkış sıramızı beklerken sürekli düşen taşlardan sakınmaya çalıştık. İyice üşümeye ve titremeye başlayan vücutlarımızı playlistimiz Serhat ve ondan aşağı kalmayan Ozan sayesinde şarkılar, türküler, halaylar eşliğinde sakinleştirmeyi başardık. Cumarlayarak yükseldiğimiz ipten tekrar boltları ve stressi geçerek akşam saat 20.00 sularında tamamen çıkıp kamp alanına geri döndük. Diğer 3 ekip de sırasıyla mağara iniş çıkışlarını yapıp Pazar akşamı 18.30 sularında eğitimini bitirmiş oldu.

Mağarada bunlar yaşanırken kamp alanında eğitimini bitirmiş ve sırasını bekleyen ekipler ateş başında sucuklarını kaşarlar eşliğinde pişirip damaklarını tatlandırıyor, biber ve domates közlemeyi de eksik etmiyorlardı. Emek sağolsun oyun literatürümüze yeni oyunlar kazandırdı.

El ele tutuşup çember olmaya çalışırken birer mühendis adayı olarak problem çözme yeteneğimizi geliştirip, tarlaya kabak ekmeye çalışırken engellerle karşılaştık, elimize şaplaklar yedik ama değdi, eğlenceli vakit geçirmeyi başardık. Son ekibin karanlığı aydınlatan kafa lambalarını fark edince kamp alanını tamamen toplayıp, bulduğumuz gibi bıraktık. Malzemeleri, çantaları otobüse yerleştirip 19.15’te çıktığımız dönüş yolunu gece 23.45’te kürkçü dükkanımız İTÜ – Maslak kampüsünde sonlandırıp bu yılın ilk dikey mağara gezisini tamamlamış olduk. Emeği geçen herkese teşekkürler.

Pelin Ayşe Evrem