Cinlikuyu ve Dahası

Cinlikuyu-Parsık, Kocaeli, 15-17 Nisan 2022

Geziye katılanlar: Beliz Aydın, Anıl Alyanak, İbrahim Öğütcü, İrem Kapucuoğlu, Kardelen Nurdoğan, M.Enes Avukat, Eylül Horoz, Bülent Efe Temür, Recep Can Altınbağ, Uzay Atasoy, Tarık Dogan, İpek Cerrahoğlu, Burak Çelikci, Oğuzhan Altıntaş, Arda Yapıcı, Talha Acar, İrem Canbazoğlu, İlayda Apaydın, Mert Erişen, Fatih Mehmet Akbal, Osman Kalkan, Ömer Lütfü Karakelle, Buse Bomin, Edanur Aydoğan, Zeynep Temizel, Ahmet Kemal Arapoğlu, Beyza Uçar, Mehmet Kaan Aktaş, Abdülkadir Koyuncu, Ceyda Akın, Mehmet Demirkıran, Doğan Yetişkin, Bünyamin Özçelik, Gamze Özbay, İlayda Esici, Eren Eraşçı.

CUMA

Soğuk kış günlerinden sonra özlenen baharın gelmesiyle birlikte sıcacık bir cuma günü otobüsün kalkmasına bir saat kala artık tüm hazırlıkları tamamlamış ve beklemeye başlamıştık. Bu sefer sıcacık bir gezi olacak gibi.

Hamburger yemeye gidenler, medde kahve içenler, birbirlerine sihirbazlık numaraları yapanlar vardı. Kaan’ın sihirbazlık numarasına bir sürü kişi iddiayı kaybetti… Sonuçta 7’nin yarısı olmaz demi? Cinlikuyu’nun gizemli hikayesinden bihaber yeni mağaracılar otobüsün kalkmasını sabırsızlıkla bekliyordu.

Son anda vizelerinden vazgeçip okulu uzatanlarla birlikte 37 kişi yola çıktık. Benzinlikte erzak molası verdik de fiyatlar uçmuş, bir Tadelle 10 lira. Müzikli ve sohbetli geçen 2.5 saatlik  sıkıntısız yolculuğun ardından Enes’in ‘’Bu sefer sorunsuz geldik, 15 dakikaya kamp alanına varacağız.’’ demesiyle inmeye hazırlanıyorduk.

Taa ki…

Otobüs yanlış yöne sapıp çıkmaz kapalı bir yola girdi ve sıkıştı. Koca aracın köy yollarından geri dönüşü biraz zorlu olacağa benziyordu. 6-7 mağaracı kafa lambalarını takıp otobüsün arkasını aydınlattı ve şoförün yolu görmesini sağladı. Acaba cinli teyze onu rahatsız etmemizi mi istemiyordu ki yolumuza taş koyuyordu? Taş yerine kurbağa desek daha doğru çünkü köy yolu üzerinde yüzlerce kurbağa vardı. 

Günün sonunda otobüsü cinli teyzenin evinin yanına park edip döşeme ekibi mağaraya gitti, kalan bizler ise çadırları köy evlerinin manzarasına karşı kurup uyuduk.

CUMARTESİ

Saat 08:00’da ufak bir gecikmeyle ekipler mağaraya girmeye başladı. İlk şiftin ekmeğini bol bol çikolata ve fındık ezmesiyle doldurmuştum ama kimse yememiş. İkinci şiftin ekmeğini kim hazırladıysa güzel bir küfür yemiştir çünkü ekmeği keserken çikolata demiş çikolatalı ekmek olmuş, fındık ezmesine gerek bile duyulmamış.

Cinlikuyu’dan yüzeye son bir ip çıkışı kala balkonun orada biraz mola verilmişti ki gökten şıpık diye kurbağa düştü. Kurbağa bizimle beraber olmak için gelmiş olabilir ya da Cinli teyze mağaracıları gözlemlemek için ajanını göndermiştir, kim bilir.

Mağaradan çıktıktan sonra hava sıcacıktı, dolayısıyla giyinip kahvaltıya gelmesi çok rahat oldu. Taşoluk gibi karlı bi geziden sonra çimlerde yatıp yuvarlanıp güneşin tenimizi yakması harika bir histi. Voleybol oynayan insanlar da vardı, müzik eşliğinde hamakta sallanan romantik çiftler de vardı.

Akşam 18:00 şifti için hazırlanacak yemekte soğanlı menemen mi soğansız menemen mi tartışmasından sonuç alınamayınca, mantarlı biberli domatesli sac kavurma yapıldı. Baktılar ki çok güzel gözüküyor, şift gelmeden yemek tükendi. Odunlardan gözleri yakan bir duman çıkıyordu İbrahim’in gözlüğü bunu engelleyebiliyordu ama sadece tek kişiyi koruyordu ama katlanmamız gerekti başka bir ısı kaynağımız yok.

Son ekip de mağaradan çıktı ateş başı kalabalıklaştı, gece yarısı beklenmeye başlandı.

Vakit nihayet gece yarısına geldi, geleneğin devamını sürdürmek üzere Cinli Teyze efsanesi ve paranormal olaylar anlatıldı.

Eğer esrarengiz bir deneyim yaşamak istiyorsanız gece yarısı bir tabak yemeği Cinlikuyu Mağarasının ağzına bırakın ve arkanızı dönüp beklemeye başlayın…

Ekipler:

16 Nisan Cumartesi

Cinlikuyu Mağarası

  • Döşeme Ekibi: Efe, Tarık, İbrahim (02.10-06.00) Kurtarma Saati: 08.00 
  • Anıl, Kardelen, Mert, Burak, Beyza (08.20-10.55) Kurtarma Saati:13.30 
  • İrem, Beliz, Fatih, Talha, İrem C. (09.30-13.20) Kurtarma Saati:15.00 
  • Anıl, Eylül, Zeynep, Arda (11.45-14.40) Kurtarma Saati: 17.00 
  • Efe, Eda, Buse, M. Enes, Ahmet Kemal (14.45-18.10) Kurtarma Saati: 19.30 (Efe Çıkış : 17.20)
  • İrem, İbrahim, İlayda A, Ömer Lütfü, Uzay (16.10-19.25) Kurtarma Saati: 22.00 
  • Recep, M. Enes, Oğuzhan, Osman (19.00-20.50) Kurtarma Saati: 00.00 
  • Toplama Ekibi: Beliz, Tarık, İpek, Kardelen (21.30-00.40) Kurtarma Saati:02.00 

Parsık Mağarası

  • M. Enes, Uzay, Mehmet Kaan, Ceyda, İlayda Esici (09.30-11.25) Kurtarma Saati:14.00 
  • Efe, İpek, Gamze, Eren, Abdulkadir (17.30-19.30) Kurtarma Saati:21.00 

Yazan: Mert Erişen

Düzenleyen: Beliz Aydın