SRT Eğitimleri

Dikey mağaralara girmeniz için SRT (Single Rope Technique) eğitimi almanız gerekiyor. Bu eğitimi almanız için ön şart en az bir mağaraya girmiş olmanızdır. Bu eğitimi almak için sırasıyla aşağıdaki aşamaları takip ediyorsunuz:

1. Eğitmen listesinden birisi ile konuşup, en geç 1 gün önceden o kişiden eğitim için randevu alıyorsunuz. (Eğitmenlerin uygun olduğu zamanlar ve iletişim bilgileri sitede EĞİTİMLER, SRT EĞİTMENLERİ başlığında bulunuyor.)
2. Randevulaştığınız saatte eğitmeniniz ile buluşup, eğitmen ile beraber ip üstünde çalışma yapıyorsunuz.
3. Önce temel manevraları öğrenip, daha sonra bu öğrendiklerimizin antrenmanını yapıyorsunuz.

Her eğitim en az 2 saat sürmektedir. Temel manevraları öğrenmek için en azından 3 eğitim almanız gerekiyor. 2 defa da antrenman için eğitmenle buluşmanızı tavsiye ediyoruz. Bu da en azından 8-10 günlük düzenli bir çalışma gerektirir. Kasım’ın ortasında ilk dikey mağara gezisi olacak. Bu da demek oluyor ki, şimdiden bir eğitmen bulup çalışmalara başlamalısınız. Sonra geziden önceki hafta gelip, eğitmene “bana eğitim versene” derseniz muhtemelen kimseyi bulamazsınız. Eğitmen kapanın elinde kalıyor haberiniz olsun. Bir de, bir eğitmen aynı anda 2 kişiye eğitim vermiyor. Bu yüzden eğitimlerinizi bireysel ayarlamanız gerekecek.

Eğitimlere gelirken yanınızda getirmeniz gereken kıyafetler:
– Yırtılmasına, kirlenmesine üzülmeyeceğiniz bir t-shirt
– Şort / eşofman – Spor ayakkabı
– Eğtimin açık havada olma ihtimaline karşı: Polar/ mont/ kazak vs..