Benim Gibi Tirt Adamı…

Dupnisa, Kırklareli, 11-13 Ekim 2019

Geziye Katılanlar: Eren Kenan, Anıl Alyanak, Anıl Özrenk, Bülent Efe Temür, İrem Güzel, Deniz Dikbıyık, Aleyna Cingöz , Ezgi Özden, Erdem Yüksek , Halil Habip Atıcı, M. Enes Avukat, Türker Türkyılmaz, Yusuf Can Demirezen , Tuğçe Nur İlbaş , Kardelen Gülbenay Nurdoğan, Hande Nur Şen, Alp Baskıcı, Recep Can Altınbağ, Emel Gökgöz, Tutku Nergiz , Berkay Akdaş , Emin Karabacak , Erdi Şencan , Beliz Aydın, Belkıs Ovalı, Arda İlbay , Abdullah Yıldız, Kağan Poyraz , Oğuzhan Altıntaş, Utku Alçalar,Başak Kapucu, Osman Zahit Ulusoy, Alper Baydeniz ,Buse Yılmaz, Kaan Yalçınkaya , Saygın Gençer,Eylül Horoz, Uğur Batu Gürses, Özlem Kaya, Funda Yıldırım, Utku Ergan , Şamil Çelebioğlu, Osman Batuhan Balkan, Fatih Kağan Güney , Gülra Didem Lobalı, Gökhan Bayraktar , Oğuzhan Özdoğan,Bensu Elmacı, Bengisu Çiçek, Ziya Kanyılmaz, Akif Erdem Sağtekin, Ege Onur Gül , Harun Bedi Yalçın, Mümin Can Dalkılıç, Isabel Scherer , Halit Ziya Kartal.

Senenin ilk gezisinden herkese merhabalar. Oldukça kalabalık (kulüp tarihine geçecek kadar sanırım), oldukça eğlenceli ve verimli bir geziydi emeği geçen herkese teşekkürler. Dupnisa’ya olan yolculuğumuz bilhassa ikinci otobüste olup arkada oturanlar için oldukça heyecan vericiydi. Şoför amcamızın direktifleri ile yerleştiren eşyalar ve onların üzerimize düşme tehlikesi ile yüzyüze olmamız. Böyle dediğime bakmayın bunun geyiğini çevirirken çok eğlendik.

Yolculuğumuz sonlandığında geceyi şoför amcanın “ulan … ( diğer şoföre) benim gibi tirt adamı soktuğun yere bak “ serzenişiyle selamladık ve arkamızdan gelen bir ses daha “Gençlerrr akü lazım mı?”… Soğuktu (amma ne soğuk he). Hızlıca kurulan çadırlar, Husky tulumu olanların mutluluk nidaları , artistlik yapıp ince giyinenlerin hazin sonları… Sabah ilk shift için hazırlanan kahvaltı için kalktığımda Husky tulumuma şükranlarımı sunuyordum. Hemen en sevdiğim iş olan odun toplama işine atıldım ve İrem Can Güzel’le mağarası kadar yemyeşil çevresine de düştüğümüz bu güzide yeri fevkaladenin de fevkinde beğenerek çalılarımızı topladık.

Benim shiftimde “Baltalı İçlik” vardı (sanırım bunun kim olduğunu açıklamama gerek yoktur) ve sorduğu sorularla çıkardığı tüm sesleri sabırla dinleyip cevap veren başta shift eğitmenlerimiz Sn. Bensu ve Sn. Tuğçe olmak üzere diğer shift arkadaşlarıma bir teşekkürü borç bilirim. Zor zamanlardı ve süreci çok iyi yönettiğimizi düşünüyorum 🙂 Mağara soğuk , mağara ıslaktı amma velakin daha önce dünyamızın hiç tanık olmadığımız bu oluşumuna hayran olmamak elde değildi.

Tüm gün shiftler girip çıktı ve sonunda ateş başında toplandık. Oyunlarımız daha doğrusu kulübümüzün geleneksel oyunlarıymış, “kontak” olsun , “vampir köylü” ve “sevişmek” değişik oyunlar vardı ama -genel olarak- sevildi. Sonrasında yapılan sucuk partisini kaçıranlar üzülebilir çünkü biz çok üzüldük arkadaşlar :/ Son akşam biraz daha soğuktu sanki ama Husky sağolsun.

Sabah erken kalkanlar sucuklu yumurta, salçalı sosisin muhteşem tadına bakma şerefine ulaştılar. Yine yemekte emeği geçenler sağolun, varolun. Veee bunu anlatmadan geçemem pazar sabahı shifte gidecek arkadaşlar arasında yarım ekmeğe sucuklu yumurta , salçalı sosis , çikolata + fındık kreması ve un helvasını sığdıran arkadaşa da selam burdan.

Sonra yavaştan toplandık ve otobüslere doğru yollandık. Bu sefer arka beşli birinci otobüste kapatıldığı için ikinci otobüs sakinlerinin (özellikle ben ve Kağan ) rahatlamış yüzlerinin tüm mağara ekibinin olduğu fotoğrafta herkesten daha fotojenik çıktığı doğrudur. Gece geldiğimizden fark edemediğim ama dönerken yine hayran kaldığım yemyeşil bir yolu varmış Dupnisa’nın. Tam benim vatanımın her bir köşesi cennet derken türk telekomdan gelen ‘Türkiye’ye hoşgeldiniz umarız yurtdışı hizmetimizden memnun kalmışsınızdır’ mesajı, gözümde canlanan mesajlarım , aramalarım , story atıcam diye açtığım internetim… Neyse ki şimdilik faturamda bir değişiklik yok umarım da olmaz. Dupnisa’nın zorluğu hakkında yeterli tecrübeye sahip olmamamdan yorum yapamam ama efsane güzel olduğu doğru bilgidir yayınız. Benden bu kadar. Saygılar , sevgiler.. Nice mağaralarda buluşmak dileğiyle…

Shiftler
12 Ekim 2019

  • Türker, Ezgi, Hande, Kağan, Utku, Berkay (08.15- 11.40) Kurtarma saati: 13.15
  • Anıl A., Anıl Ö., Ege, Isabel, Erdem, Buse (09.45-13.00) Kurtarma saati: 15.00
  • Bensu, Tuğçe, Halit, Belkıs, Oğuzhan Ö., Oğuzhan A. (11.20- 15.00) Kurtarma saati: 16.20
  • Erdi, Aleyna, Harun, Uğur, Kardelen, Abdullah (12.30- 15.40) Kurtarma saati: 17.30
  • Bülent Efe, İrem G., Gökhan, Emin, Yusuf, Bengisu (13.30- 16.45) Kurtarma saati: 18.30
  • Eren, Tutku, Arda, Funda, Ziya, Akif Erdem (14.30- 18.40) Kurtarma saati: 19.30
  • Recep, Beliz, Alp, Alper, Deniz (16.30- 20.50) Kurtarma saati: 21.30
  • Batuhan, Özlem, Halil, Saygın, Eylül, Utku (17.10- 21.30) Kurtarma saati: 22.10

13 Ekim 2019

  • Emel, Tuğçe, Kaan, Didem, Osman, Fatih (09.45- 12.50) Kurtarma saati: 15.45
  • Türker, Emes, Şamil, Mümin, Başak (10.30- 14.35) Kurtarma saati: 15.30

Belkıs Ovalı