Odunları Kim Yaktı

Gürlek Mağarası, Şile, 28-29 Mart 2015

28 Mart Cumartesi akşamı, mağara ölçümünün nasıl yapılacağı ile ilgili hem pratik eğitim hem de vizelerin ertesinde güzel bir tatil olması için Şile’nin Hacıllı Köyü’nde bulunan Gürlek Mağarası için gezi alışverişine çıktık.

Saat 17:00 gibi yiyecekleri paketledikten sonra, tulumları ve diğer teknik malzemeleri de çantalamaya başladık. İşimiz bittikten ve herkes geldikten sonra saat 20:40’da okuldan çıktık. Kampa varış saatimiz 23:10’da araçtan eşyaları çıkartarak aracı boşalttık. Biz eşyaları taşıyana ve çadırları kurana dek yağan yağmur saat 1:00-2:00’den sonra ancak durdu.

Çadırlar kurulduğu sırada yanan ateşimizle beraber yemeğimizi yaptık ve ardından çayımızı içtik, hem yol yorgunluğu hem de vizelerin yorgunluğu ile bir grup uyumaya giderken bir grup da kalıp ateşi sabah uyananlara devretme yolunda sohbete başladılar. Yenen sucuk eşliğinde gecenin sohbeti devam etti.

Gecede yer alan başlıklar; herkesin gördüğü değişik rüyalar, Onat’ın internetten dinamik IP ile izlediği yasaklanan videolar, paranormal aktivite tarzı hikayeler (“Karadede” gibi), çocukken sokakta oynanan oyunlar (en favori olan saklambaç), Amerikalıların Ay’a gidip gitmediği tartışması ve ışınlanmanın olup olmadığı gibi konulardı.

Sabah saat 8:30’da yavaş yavaş millet uyanmaya başladı ve saat 9:30’da ilk shift (Uğur, Samet, Pelin, Aybüke, Emre) ve ikinci shift (Kumsal, Bora, Umur, Birgül, Erdi) mağaraya girmek için hazırlamaya başladı ve ardından mağara ağzına kadar kalabalık bir grup olarak gittik.

Onlar teker teker mağaraya girmeye çalışırken biz sohbet-muhabbet konuşup fotoğraf çektik, eğlendik sonra tüm shift içeri girince kamp alanına geri döndük.

Onlar mağaradayken geriye kalan iki shiftin bir kısmı uyuyup dinlenirken diğerleri de odun, bulaşık ve yemek ile uğraşıp, yağan yağmurdan ıslanmamak için ateşi taşıdı. O sırada gelen minik dostumuz Bobi’yle de ilgilenmeyi ihmal etmedi.

Saat 13.50’de ilk shift gelmeye başladı, onların ardından gelen ikinci shift de 14:15’te geldi.

Biraz yemek atıştırdılar ve dinlenmeye koyuldular.

O sırada Uğur ve Kumsal da biraz dinlendikten sonra üçüncü shifti (Uğur, Batuhan, Nermin, Ebru, Özge + Atakan ve Mustafa) ve dördüncü shifti (Kumsal, Fatma, Ecem, Ahmet, Onat) alıp mağaraya geri döndüler.

15:30 son iki shift giriş saati oldu.

18:00’da son iki shift de çıktı. Mağaradan çıkar çıkmaz Onat ve Ahmet şelalenin altına gidip buz gibi suyun tadını çıkardılar. Onlardan cesaretle biz de suya girdik ancak şelaleye kadar gitmedik.

Özellikle Onat, Batuhan, Uğur’un o soğukta tamamen suya girip eğlenmesi ve Batuhan’ın sudan çıkıp tekrar tekrar balıklama atlaması görülmeye değerdi. Saat 19:00’da bir şeyler atıştırıp, 19:30’da esyaları topladık ve tam 20:00’da kamp alanı toplanmış, arabaya yerleşmiş olarak yola çıktık.

Ebru Tütüncüler